WiNRADIO WR-G31DDC 9 kHz till 49,995 MHz

Den prisbelönta WiNRADiO WR-G31DDC "EXCALIBUR Pro" är en högpresterande SDR kortvågsmottagare med frekvensområde från 9 kHz till 49,995 MHz. Den har en realtidsspektrumanalysator på 50 MHz och bandbredd på 2 MHz för inspelning, demodulering och vidare digital behandling.

Mottagarens överlägsna prestanda är resultatet av den innovativa direktsamplingen, digitala frekvensomvandlaren och av avancerade komponenter och koncept. Allt detta resulterar i en mycket hög IP3, ett brett dynamiskt område, hög känslighet och exakt frekvensavstämning. Dessa nyckelfunktioner skapar en SDR mottagare i mycket hög klass, med stor potential till ett mycket överkomligt pris.

Hela 4 MHz DDC (digitalt nedkonverterad) bandbredd är tillgänglig för inspelning och demodulering. Tre demodulatorer möjliggör samtidig mottagning av tre signalfrekvenser inom 4 MHz bandbredd.

Funktioner:

9 kHz till 49,995 MHz kontinuerligt frekvensområde
Direkt sampling
Digital nedkonvertering
16-bitars 100 MSPS A / D-omvandlare
50 MHz bred realtids spektrumanalysator
2 MHz bandbredd för inspelning och bearbetning
Tre parallella demodulatorkanaler
Pausfunktion
Vattenfall display funktioner
Ljudspektrumanalysator
Ljud- och IF-inspelning och uppspelning
Inspelning med förbuffring
Support för EIBI, HFCC och användarfrekvensdatabaser
Mycket hög IP3 (+31 dBm)
Utmärkt känslighet (0,35 μV SSB, 0,16 μV CW)
Utmärkt dynamiskt område (107 dB)
Valbart mediumvågfilter
USB 2.0-gränssnitt

WR-G33DDC-mjukvaran ger ett elegant och logiskt användargränssnitt. Det finns flera spektrumanalyserkonfigurationer inklusive 50 MHz fullt spann med 1,5 kHz upplösning. Den helt zoombara skärmen kan ses i antingen standard- eller vattenfallsläge.

Den nedkonverterade delen är högmarkerad och kan väljas antingen via tangentbord eller med muspekaren och visas sedan i ett annat fönster, inom vilket tre oberoende mottagarkanaler kan existera. För varje kanal kan mottagarens selektivitet, IF-shift, passbandsavstämning, notch och andra funktioner justeras samt observation av ljudspektrum för den demodulerade signalen.

Trots mottagarens banbrytande arkitektur är mjukvaran fortfarande enkel och intuitiv att använda, innehållande alla funktioner som vanligtvis förväntas i moderna mottagare som brusdämpning, minnen, schemaläggare, squelch (nivå, röst eller brus aktiverad), många inställningsalternativ och ett brett urval av demodulationslägen, inklusive användardefinierat och DRM-läge (option).

Den digitala nedkonverteraren ger 21 valbara bandbredder mellan 20 kHz till 2 MHz. Mottagarens selektivitet kan justeras med 1 Hz upplösning. Bandpass-ljudfiltrets låg och högfrekvenser är grafiskt inställbara, liksom notch-filtret och brusdämparen.

Parametrarna för alla tre oberoende kanaler kan ställas in separat, så att de spelas in samtidigt och oberoende. Inspelning och uppspelning finns också vid utgången av den digitala nedomvandlaren, där ett helt 2 MHz spektrumband kan spelas in för senare demodulation. Förbuffering förhindrar signalförlust vid början av en överföring.

En flexibel schemaläggningsfunktion tillåter obevakad inspelning av varje kanal vid angivna datum och tider, och det inbyggda stödet för HFCC, EIBI och användardefinierade frekvensdatabaser säkerställer enkel lagring och underhåll av frekvenser.

Det finns också en unik pausfunktion, världens första för en kortvågsmottagare, vilket gör det möjligt att pausa mottagningen och återuppta när det passar. Detta är mycket användbart om mottagaren lämnas obevakad under en tidsperiod.

En "verktygslåda" full av olika test- och mätverktyg, såsom frekvensfel, SINAD, THD och moduleringsmätare, logger och schemaläggare, kompletterar hela paketet och gör det möjligt att använda denna produkt som mätmottagare och ersätta mycket dyrare (och ofta mindre kompetent eller noggrann) konventionell testutrustning.

Den mjukvarudefinierade arkitekturen möjliggör enkla programuppgraderingar för demodulering och avkodning. Komponentvariationer och åldrande minskas avsevärt i en mjukvarudefinierad mottagare, vilket garanterar långsiktig premiumprestanda.

Vad ingår?

Standard WR-G31DDC-paketet innehåller:

WR-G31DDC-mottagare
Installationsguide
CD ROM med applikationsprogram och användarhandledning
Lågbrusig AC/DC adapter
USB-kabel
BNC-till-SMA-adapter

10,500.00 kr